ساخت پاورپوینت دانش آموزی
دانش آموزان در هر مقطع تحصیلی، ارائه کلاسی را به عنوان بخشی از درس و نمره نهایی خود خواهند داشت، از این رو ساخت پاورپوینت دانش آموزی کمک زیادی به شما خواهد کرد. در واقع هدف از ارائههای کلاسی نمایش پروژه، نشان دادن کار شما با مطالب خواندنی یا ارائه یافتههای تحقیق باشد، پس باید قالب پاورپوینت دانش آموزی شما، در رساندن پیام مورد نظر موثر عمل کند. در ادامه از این مقاله از سایت مینارو، شما را با نکات ایجاد پاورپوینت مدرسه و کلاسی آشنا میکنیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.
طلاییترین نکات ساخت پاورپوینت دانش آموزی
دانش آموزان و معلمان برای ایجاد ارائههای کلاسی زحمت زیادی میکشند، ولی شاید در برخی از مواقع نتیجه مورد نظر را نبینند. از این رو در ادامه شما را با 9 نکته برای ایجاد پاورپوینت دانش آموزی آشنا میکنیم.
انتخاب کردن بهترین قالب پاورپوینت دانش آموزی
اولین نکته برای ساخت پاورپوینت دانش آموزی، دانلود تم پاورپوینت مدرسه و دانش آموزی حرفه ای است تا مهمترین نکات اصلی را به همراه المانهای بصری در آن قرار دهید. با توجه به این که تمهای موجود در برنامه پاورپوینت ساده و قدیمی است، توانسته برای دانلود قالب پاورپوینت دانش آموزی زیبا و تخصصی، به مجموعههای همچون سایت مینارو مراجعه کنید. در ادامه پرفروشترین و بهترین نمونه پاورپوینت مدرسه و دانش آموزی را قرار دادهایم:
ایجاد کردن طرح کلی برای اسلایدها
قبل از شروع برای وارد کردن محتوای خود، باید برای تمامی اسلایدهای ارائه خود برنامهریزی کنید. در ابتدا مهمترین نکات سخنرانی خود را که برای مخاطبان حیاتی بوده را مشخص کنید. در واقع محتوای خود را با توجه به مدت زمان ارائه تنظیم نمایید، پس با تمرکز بر روی ایدههای اصلی و نادیده گرفتن جزئیات، طرح کلی ساده و قابل پیگیری را بسازید. معمولا طرح کلی پاورپوینت دانش آموزی شامل موارد زیر است:
- اسلاید عنوان
- مقدمه
- استدلالهای شما
- نتیجه گیری
- مراجع.
انجام تحقیقات دقیق و جمع آوری خلاصه آن
قبل از ساخت پاورپوینت دانش آموزی تاثیرگذار و منطقی، باید استدلالهای دقیقی با توجه به موضوع خود داشته باشید. برای این کار باید حقایق را به خوبی بررسی کرده تا به درک عمیقتری از موضوع برسید و محتوای قانعکنندهتری برای ارائه خواهید داشت. در واقع توانایی شما برای اثبات نظرتان، ارائه شواهد و پاسخ دادن به سوالات مخاطبان، به طور قابل توجهی نمره شما را بهبود میبخشد. البته در صورتی که زمان کافی برای بررسی مجموعه تحقیقات موجود در مورد موضوع ارائه خود ندارید، توانسته از متخصصان در نوشتن سخنرانی و طراحی قالب پاورپوینت دانش آموزی کمک بگیرید.
ساده و مختصر بودن پاورپوینت مدرسه
محدود کردن تعداد اسلایدها ایده خوبی بوده که به شما امکان میدهد ارائه خود را متمرکزتر و در نتیجه موثرتر کنید. تجربه نشان داده است که هیچ چیز بهتر از این که دهها اسلاید داشته باشید و سریعتر از آنچه که مخاطب بتواند آنها را بخوانند ورق بزنید، موجب نظر مخاطب به سوی خود نمیشوید.
در مقابل برخی از دانش آموزان در هنگام ساخت پاورپوینت دانش آموزی به اشتباه این گونه تصور میکنند که هر چه تعداد اسلایدها بیشتر بوده و درون هر کدام از آنها عناصر بیشتری وجود داشته باشد، ارائه بهتری خواهند داشت. ولی اسلایدهای بیش از حد پیچیده و با المانهای متنوع مشکلات زیر را در پی دارد:
- وضوح پیام را از بین میبرند.
- حواس مخاطب به دلیل تعداد عناصر زیاد پرت میشود
- تمرکز بر پیام اصلی سخنرانی شما با مشکل مواجه میشود.
استفاده از متون به اندازه استاندارد
اسلایدهای با متون سنگین و طولانی، یک اشتباه رایج است که دانش آموزان اغلب در ارائه خود مرتکب میشوند. در واقع متن روی اسلایدهای شما برای ارائه یک نمای کلی سریع از اطلاعات ضروری است و از گنجاندن پاراگرافها و نقل قولهای طولانی خودداری کنید. در صورت نیاز به متن از کلمات کلیدی، ترکیب متن – تصویر و محتواهای لیست گونه استفاده نمایید.
برای سازماندهی متن ارائه خود، قانون 10/20/30 در پاورپوینت به کار ببرید. به این معنی که نباید بیشتر از:
- ارائه شما بیش از 10 اسلاید نباشد
- حداکثیر مدت زمان ارائه 20 دقیقه است
- اندازه فونت 30 باشد.
در ضمن قوانین دیگر همچون: قانون 6*6 در پاورپوینت و … کمک زیادی در ساخت پاورپوینت دانش آموزی میکنند.
انتخاب کردن فونتهای با قابلیت خواندن
در زمان استفاده از بهترین فونت برای پاورپوینت، باید مطمئن شوید که حتی کسانی که دورتر از صفحه نمایش مینشینند، همچنان نوشته شما را به اندازه کافی بزرگ میبینند. خواندن محتوا برای مخاطبان باید آسان بوده و اندازه پیشنهادی برای عنوان 36 تا 44 و برای متن از 28 تا 32 است. البته در برخی از مواقع نیاز به تغییر سایز فونت همه اسلایدها در پاورپوینت با توجه به نوع فونت باشد.
در زمان ایجاد تم پاورپوینت دانش آموزی، تنها شرط لازم برای نوع فونت، خوانایی و سازگاری آن در سراسر اسلایدهای ارائه شما است. فونتها Calibri، Times New Roman، Arial و Georgia برخی از محبوبترین فونتها برای ارائههای درسی و مدرسه محسوب میشوند.
انتخاب رنگبندی مناسب
رنگ بندی در پاورپوینت از جمله مهمترین پارامترها برای افزایش جذابیت بصری برای ساخت پاورپوینت دانش آموزی است. قانون کلی در رنگ پاورپوینت این است که از رنگهای متضاد استفاده کرده، زیرا خوانایی اسلایدها را افزایش میدهند. بنابراین، اگر پسزمینه تیره به کار میبرید، متن روشن را امتحان کنید و بالعکس. شاید برخی از افراد این گونه تصور کنند که انتخاب رنگها سلیقهای بوده ولی باید بر اساس روانشناسی رنگ ها در پاورپوینت این کار را انجام دهید.
استفاده از رنگهای خیلی روشن و نئون ایده بدی بوده و همین امر در مورد رنگهای مشابه برای متن و پس زمینه نیز صدق میکند. اگر میخواهید ترکیب رنگهایی را پیدا کنید که با هم خوب باشند، هر دو رنگ را که در طرف مقابل یک چرخه رنگ قرار دارند، انتخاب نمایید، به عنوان مثال زرد و بنفش، قرمز و سبز، نارنجی و آبی و غیره نمونهای از ترکیب رنگهای زیبا به حساب میآید.
استفاده کردن از المانهای بصری و ویژوال
هر گونه مواد بصری مانند تصاویر، اشکال، جداول و نمودار در پاورپوینت، پیام شما را تقویت کرده و آن را برای مخاطب به یاد ماندنیتر می کند. برای به کار بردن جلوههای بصری، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- افزودن عکس به پاورپوینت: برای انتخاب کردن هر تصویر، در مورد آن فکر کنید تا مرتبطترین عکس که موجب افزایش معنای واقعی ارائه شما شود. همچنین تمام تصاویر باید باکیفیت و با وضوح بالا باشد.
- قرار دادن انیمیشن در پاورپوینت: افزودن انیمیشنهای پر زرق و برق وسوسه انگیز است، اما ایده خوبی نخواهد بود. نظرسنجیها نشان میدهد که استفاده بیش از حد از انیمیشن موجب غیرجذاب کردن محتوا و منحرف شدن مخاطب میشود.
در واقع در زمان انتخاب المان بصری، باید به تناسب آن با سبک آکادمیک و آموزشی برای ساخت پاورپوینت دانش آموزی دقت کنید.
استناد کردن به منابع
پاورپوینتهای مدرسه و دانش آموزی مانند مقاله تحقیقاتی، باید از اصول یکپارچگی تحصیلی شما پیروی کرده و کار افرا دیگر را تایید کند. این کار موجب جلوگیری از ارتکاب سرقت ادبی میشود. با توجه به حوزه موضوعی و الزامات معلمان خود، از دستورالعملهای سبک استناد مانند: APA، MLA، شیکاگو و غیره استفاده کنید. برای دادن ارجاع و استناد به منابع در ساخت پاورپوینت دانش آموزی موارد زیر را در نظر بگیرید:
- ایدههایی که متعلق به شما نیستند و جز دانش عمومی به حساب نمیآیند، اقدام به اضافه کردن نقل قولهای درون متنی در متن اسلایدهای خود کنید.
- تصاویر، نمودارها، شکلها و هر عنصر بصری دیگر باید به درستی در اسلاید مراجع ارائه شما ذکر شود.
- منابع را به عنوان آخرین اسلاید با تمام منابعی که در سراسر ارائه خود به آنها ارجاع دادهاید، بیافزاید. این اسلاید در قالب پاورپوینت مدرسه باید با سبک استناد آکادمیک انتخابی مطابقت داشته باشید.
نتیجهگیری
مهارت ایجاد پاورپوینت مدرسه موثر به شما کمک خواهد کرد که با کلمات و تصاویر، مهمترین نکات کلیدی ارائه را بیان کنید. در زمان ایجاد پاورپوینت دانش آموزی، هدف خود را بر سادگی، سازگاری و مختصر بودن پیام قرار دهید. شما باید با استفاده از ابزارهای موجود مانند فونتها، رنگها، تصاویر و قالب پاورپوینت دانش آموزی، مخاطب را به اصلیترین نقاط ارائه خود هدایت کنید. در این مطلب از وبسایت مینارو در مورد نکات ساخت پاورپوینت دانش آموزی توضیح دادهایم، در صورت داشتن سوال یا دیدگاهی در بخش نظرات با ما همراه باشید.
منبع: https://slidehunter.com/tips-for-making-effective-powerpoint-presentations-for-college-students
دیدگاهتان را بنویسید